Hotell Skansen

Förmodligen Borås absolut finaste resort. Här pratar vi boende i högklass med hotell- och konferensrum, utomhusterrasser, vinterträdgård, pianobar, gym, SPA-område, en välrenommerad restaurang och komfort på toppnivå.

Hotell Skansen har totalt 172 rum som är fördelade i olika delar av hotellet. Det går att boka rum i den vackra huvudbyggnaden, i vinterträdgården, i kongressbyggnaden samt i tennispaviljongen. En del rum har havsutsikt. Vill du bo lite mer avskilt går det även att boka fristående villa eller lägenhet med eget kök. Alla rum har designats för att kunna erbjuda högsta möjliga komfort (vissa är handikappsanpassade). Självklart kan du räkna med gratis WiFi. På rummet hittar du både badrock och badtofflor som inbjuder till att ta ett dopp i poolen eller strosa bort till hotellets mysiga SPA för en avslappnande stund innan lunchtid. Där hittar du en japansk utomhuspool, bastu och många möjligheter till ro och härliga spabehandlingar. Det enda som skiljer SPA-området åt från havets svalkande vågor är en 60 m lång träbrygga!

Passa gärna på att boka ett spapaket och njut av en lyxig weekend på Hotell Skansen. I paketet ingår entré till SPA-området och kallbadshuset samt en entimmas spabehandling, lunchbuffé och eftermiddagsfika. Boka SPA-paketet med ankomst fredag så ingår afternoon tea. Paketet kostar från 995 kr per person, med eller utan övernattning.

I Restaurang Sand serveras det frukostbuffé, lunch, middag à la carte och afternoon tea i en smakfullt inredd miljö med storslagen utsikt mot havet. Modern, säsongsanpassad matlagning serveras med fokus på närproducerade råvaror. Restaurangen håller öppet året om.

Hotell Skansen ligger strax intill Kattegatt hamn, ca 3 km bort från Båstads tågstation. Båstad golfklubb finns på knappt 4 km:s avstånd (golfpaket med inträde till Båstad GK eller Bjäre GK finns att boka från 1895 kr/person). Likaså Norrvikens vackra trädgårdar. Check-in gäller från kl 15.00. Check-out är kl 10.00 eller kl 12.00 om man bokat SPA-paketet. Pris från 2030 kr i tvåbäddsrum.