Blogg

RSS

7 saker att göra i Båstad på sommararen

21 Jun 2018

Sommar Båstad är känt för den legendariska sopranen Birgit Nilsson och för sin tennis med årliga turneringar sedan 1948. Här har vi listat fem saker att göra i denna västkustpärla.

1. Vandra längs kusten eller i bokskog

Båstad med omnejd erbjuder många möjligheter för den som älskar att vandra. Bjärehalvön strax utanför Båstad är en guldgruva för den som tycker om att vistas i naturen. Skåneleden går förbi här och hela 9,3 mil område löper genom detta område. Man kan t.ex. gå från Båstad till Torekov längs kusten i varierande terräng. Här finner du bl.a. den steniga kusten Hovs hallar som är en unik plats med vackra stenformationer i Bjärekustens naturreservat. I Sinarpsdalen kan sinnena få vila genom en stilla vandring genom denna vackra dal. Stråket går från Båstad till Grevie. Axeltorpsslingan erbjuder vandringsmöjligheter genom underbar bokskog och sprickraviner med små bäckar.

2. Bada i centrala Båstad eller en bit utanför stan

Skansenbadet är en långgrund sandstrand med en karaktäristisk pir. Här finns även kiosk och parkeringsplats. Om du kan tänka dig att åka en liten bit utanför stan finns Segeltorpsstrand som även den är långgrund och barnvänlig. Lång och fin sandstrand! Lite mera spännande är det att ta båten över till Hallands Väderö. Här finns små sand- och grässtränder och det går även bra att vandra omkring på ön. Blir du sugen på fika finns här även en liten kiosk.

3. Birgit Nilsson Museum & Kafé

Den berömda operasångerskan Birgit Nilsson växte upp i lilla Svenstad, strax utanför Båstad, där hon bodde fram till 23 års ålder. Hon var känd för sina Wagnertolkningar och var länge den ledande dramatiska sopranen på världsscenen. På detta museum, som är bevarat så som huset var när hon bodde där, får man en fin inblick i hennes uppväxt, liv och karriär. Det finns även guidade visningar, ljudinspelningar och filmklipp. Efter en lärorik och underhållande visning kan vi rekommendera en fika på museets kafé som ligger i det gamla stallet. Njut av kakor som är bakade efter Birgits egna recept!

4. Skaldjursbuffé på Riviera Strand

Från slutet av juni serveras varje torsdag från kl. 18.00 en härlig skaldjursbuffé på Hotell Riviera Strand, som är inrett i Art Deco-stil och ligger intill havskanten. För 695 kr per person kan du njuta av havets läckerheter, inklusive krabba, ostron, kokta och egenrökta räkor, hummer, havskräftor, skaldjurssoppa m.m. Till detta finns sallader, brännvinsost, olika såser och flera sorters bröd. Visst vattnas det i munnen? Barn upp till 12 år erbjuds istället en tacobuffé för 85 kr.

5. Sveriges Tennismuseum

Sist men inte minst måste vi förstås rekommendera ett besök på Sveriges Tennismuseum. Här kan du följa den svenska tennishistorien genom bilder, filmer, texter och föremål, inklusive en stor samling racketar. Björn Borg har fått en alldeles egen avdelning och här kan du betrakta hans finalkostym från 1975 och annan kuriosa.